Om oss

Grundades 1945

Sundsvalls Ridklubb bildades den 17 augusti 1945.

Vår ridanläggning heter Kungsnäs och ligger 7 km väster om Sundsvalls centrum i natursköna Selånger. Vi har två ridhus, fyra utebanor, ridskolestall och privathäststall.

Anläggningen

Anläggningen är under ständig förändring och förbättring och omfattar just nu två stallbyggnader, en länga med 10 uteboxar som används vid tävling och evenmang, två ridhus och fem ridbanor.

Det finns också goda möjligheter till uteritter i omgivningarna direkt runt om anläggningen. Många av våra medlemmar har sina hästar i stall som ligger så nära klubben att det är lagom skrittavstånd genom skogen.

Självfallet finns också hagar till hästarna – våra 25 ridskolehästar går tillsammans i en enda flock medan våra 11 inhyrda gäster går i sina hagar i lite mindre grupperingar.

På anläggningen har vi även vårt Café Krubban samt övernattningsmöjligheter i vår klubblokal Milton. 

Vår personal

Catarina Svanstedt
Ridskolechef
Catta är vår ridskolechef
Hon är utbildad på Strömsholm till auktoriserad ridlärare samt är regional ridledar-utbildare. Hon har 2 egna hästar och hon har tävlat i hoppning upp till 1.40. Hon har även tävlat Msv dressyr och utbildat ekipage till SM-nivå i både dressyr och hoppning.
Camilla Elving
Ridlärare
sketchman
Camilla har ridgrupper på alla nivåer.
Katarina Bäckvall
Administratör
sketchman
Katarina jobbarmed ekonomi och löneadministration.

Hon har gått RIK 1 på Strömsholm och har 2 egna hästar hemma på gården som hon tävlat i dressyr upp till Msv klass. När hon var liten red hon in en ko! Det kanske är därför hon nu är expert på kluriga hästar.

Ronny Vikström
Stall- och hästvårdare
Ronny har arbetat på ridklubben sedan mars 1999. Han arbetar som häst- & stallskötare.

Han är den som gillar att ta sig an de lite tyngre jobben. Ronny gillar musik och fotboll som han helst ser på plats i favoritlandet Skottland.

Tim Sjöberg
Hovslagare & Gårdskarl
sketchman
Vår Hovslagare
Inger Forsberg
Ridlärare
sketchman
Madelene Björklund
Stallpersonal
sketchman
Anita
Stallpersonal
sketchman
Jeanette Eriksson
Lokalvårdare
sketchman
Gudrun Öhman
Administratör
sketchman
Jobbar på timmar
Caroline Söderholm
Ridlärare
Carro har ridgrupper i alla åldrar och på alla nivåer. Hon har två egna hästar, ett fullblod och en SWB som tävlas i hoppning
Laddar fler...

Sundsvalls RK – Ridsport
Kungsnäs 122
85591 Sundsvall

Copyright © 2022 Sundsvalls Ridklubb