Funktionär Dressyrtävling

Vad gör en funktionär på en dressyrtävling

Här hittar du kort information om olika funktionärssysslor vid en dressyrtävling. Har du ytterligare funderingar får du gärna kontakta tävlingskommittén eller ansvarig för respektive tävling.

Du får ingen ekonomisk ersättning för att du jobbar som funktionär på en tävling men föreningen står för fika och mat. Är du med och jobbar hela dagen får du fika samt lunch. Jobbar du förmiddags- eller eftermiddagspass får du fika under ditt pass. Det är viktigt att man fyller på med energi för att orka med. Därför brukar det finnas kaffe, saft, smörgåsar och fikabröd uppdukat till alla funktionärer i Café Krubban.

Före en tävling finns det mycket som ska fixas! Banan ska harvas, staket ska byggas,  anläggningen städas, boxar ska spånas och det ska lagas mat till caféterian. Det finns alltid möjlighet att hjälpa till även om du inte kan vara funktionär på den aktuella tävlingsdagen.

Bygga Staket

Dagen innan eller på morgonen innan en dressyrtävling byggs staketet till tävlingsbanan upp. Det du som funktionär gör är att bära ut staketet och bygger banan enligt de mått som klassen angivit. Samtidigt ska domarpodierna ställas fram och utsmyckas så att det ser trevligt ut vid tävlingen.

Efter tävlingen ska allt staketmaterial plockas ner och läggas tillbaka på sin rätta plats. Likaså ska domarpodierna ställas undan i förråden igen.

Sundsvalls RK – Ridsport
Kungsnäs 122
85591 Sundsvall

Copyright © 2022 Sundsvalls Ridklubb